OVER HET FEUILLETON

Feuilleton Radio Gribelaslysla speelt rond drie lokale radiomakers die vanuit hun souterrain in Leeuwarden-Zuid hun spraakmakende uitzendingen de wereld in slingeren. Voor de uitzending begint gieren de spanningen in de redactie evenwel al door de ether. Elke VARIÉTÉ MATINEE voorstelling een nieuwe aflevering!

ACTEURS

Froukje

Hermia

Eva

Arvis

Mr. F.M.D.
Stennis

Hoofdredacteur Froukje is een gefrustreerde professional die gewipt is bij een landelijke omroep en nu moet dealen met het zelfverklaarde mediagenie Hermia. Die toevallig gehuwd is met de enige sponsor van Radio Gribelaslysla. Gelukkig is er nog stagiaire Eva die niet vooruit te branden lijkt en toch de kurk is waar dit bedrijf op drijft. Het zwijgende mysterie in de hoek is geluidstechnicus Arvis, die tot nu toe nog niemand heeft kunnen doorgronden (ook hijzelf niet). Vlak voor iedere uitzending duikt uit het niets ‘Mister DarkVoice’ op die het programma – en de matinee – presenteert.

AFLEVERINGEN

1. De Presentator

De spanningen lopen hoog op als blijkt dat Hermia Potins 10 minuten voor de aanvang van de uitzending nog niet de beloofde dynamische presentator heeft gevonden.

2. De Slangenkuil

Het veelbelovende diepte interview met een voormalig “hoge pief van de NOS” loopt danig uit de hand. Gast speler in deze voorstelling is Elsbeth Klein Hulse.

3. De Klokkenluider

Script under construction………..