29 januari

Ingrid Halfhide verhalenverteller

Vertellen doe je met hart en ziel met het doel de ander te ontroeren, te amuseren, te motiveren en te inspireren.  Dat is altijd mijn passie geweest. Op de Vrije basisschool, maar ook in het reguliere voortgezet onderwijs, als schiedenisleerkracht kon ik mijn verhalen naar hartenlust kwijt. Verschillende korte verteltrainingen heb ik aan lerarenteams gegeven maar ook aan belangstellende oudergroepen binnen het onderwijs. Met veel plezier heb ik jaren gespeeld bij de Noordsterren (Theatersport). Sinds 2016 geef ik les op het Atelier voor Ouders in Assen. Inmiddels ben ik lid van ‘De Friese Vertelkring’: vertellersinfryslan.weebly.com

Angelique van Laarhoven

Angelique is de eerste gast in Remko’s speelkwartiertje.

Angelique van Laarhoven is een allround zangeres met een puur stemgeluid en uitstekende tekstbeleving. Ze heeft veel liefde voor haar publiek, wat ze uit door het contact dat ze maakt via de songs die ze voor u of met u zingt. Ze beheerst vele muziekstijlen, van stevige pop tot kleine gevoelige songs. Voor het Variété Matinee op zondag 29 januari zingt Angelique een paar gevoelige songs waarin ze haar publiek zal meenemen in de beleving van het lied. Remko Hoitsma zal haar begeleiden op de piano.

The Factory

The Factory biedt een danswerkplaats voor ieders persoonlijke (dans)ontwikkeling. De dansschool is sinds 2016 gevestigd in culturele broedplaats De Doas, waar The Factory samenwerken met verschillende disciplines en kunstvormen. Er wordt op verschillende niveaus en in dansstijlen les gegeven. Van kleuter tot volwassenen, beginner of gevorderd.

O.l.v. Froukje Zijlstra zal een van de moderne dansgroepen een gastoptreden verzorgen tijdens de voorstelling. Zij dansen een choreografie die speciaal gemaakt is voor het Variété Matinee.

Aggenes

Aggenes, die vorig seizoen al furore maakte als bejaarden-influencer heeft ook in deze voorstelling weer een hele nuttige en inspirerende tips en weetjes. Aggenes wordt gespeeld door Gonneke van Hoesen Korndorffer.

5 Maart

Ella & Her Man

Ella de Jong is actrice en musicus. Ze speelt trompet en zingt in Big Band Friesland. Sinds 2012 speelt ze samen met Herman. Ze werden uitgeroepen als beste singer songwriters van Friesland.
Herman Woltman is docent en musicus. Hij geeft les aan de muziekschool It Toanhûs en De Speeldoos. Hij was jarenlang bandleider en componist van de groep Souldada.

Na het succes van Myn Skip over de geschiedenis van het skûtsje volgde de voorstelling Pianohuis over een relatie tussen ouder en kind. In 2023 maken Ella de Jong en Herman Woltman een nieuw muziekprogramma. Friese landschappen vermengd met muziek en poëzie. Verlangen naar de Waddenzee, dansende paarden en grazende koeien. Kunnen we vervuiling van onze aarde en klimaatverandering stoppen?

Erik de Boer

Erik de Boer, woordkunstenaar, performer, beeldend kunstenaar Hij komt op 5 Maart! 

Erik de Boer zal – al dan niet gedeeltelijk uit zijn hoofd – een aantal gedichten voordragen uit zijn dichtbundel ‘Een Waging Pogen.’ De voordrachten van hem zijn dadaïstisch absurdistisch te noemen. Zijn gedichten zijn soms al begonnen voor men het door heeft en zitten vol woord-, taal- en klankspelingen. Met zijn prikkelende performance en ontregelende teksten zet hij de toeschouwer op het verkeerde been en aan het nadenken. Van de eerdergenoemde dichtbundel heeft hij de gelijknamige voorstelling gemaakt, die in première ging op het Amsterdam Fringe Festival. Naast performer is hij ook beeldend kunstenaar. Wil je meer van hem zien, kijk dan op www.erikdeboerart.com