OVER HET FEUILLETON

Feuilleton Radio Gribelaslysla speelt rond drie lokale radiomakers die vanuit hun souterrain in Leeuwarden-Zuid hun spraakmakende uitzendingen de wereld in slingeren. Voor de uitzending begint gieren de spanningen in de redactie evenwel al door de ether. Elke VARIÉTÉ MATINEE voorstelling een nieuwe aflevering!

ACTEURS

Froukje
Sinyksma

Hermia
Potins

Eva
Metis

Arvis van Earen

Mr
Stennis

Hoofdredacteur Froukje is een gefrustreerde professional die gewipt is bij een landelijke omroep en nu moet dealen met het zelfverklaarde mediagenie Hermia. Die toevallig gehuwd is met de enige sponsor van Radio Gribelaslysla. Gelukkig is er nog stagiaire Eva die niet vooruit te branden lijkt en toch de kurk is waar dit bedrijf op drijft. Het zwijgende mysterie in de hoek is geluidstechnicus Arvis, die tot nu toe nog niemand heeft kunnen doorgronden (ook hijzelf niet). Vlak voor iedere uitzending duikt uit het niets ‘Mister DarkVoice’ op die het programma – en de matinee – presenteert.

AFLEVERINGEN

1. De Presentator

De spanningen lopen hoog op als blijkt dat Hermia Potins 10 minuten voor de aanvang van de uitzending nog niet de beloofde dynamische presentator heeft gevonden.

2. De Slangenkuil

Het veelbelovende diepte interview met een voormalig “hoge pief van de NOS” loopt danig uit de hand. Gast speler in deze voorstelling is Elsbeth Klein Hulse.

3. De Klokkenluider

Nieuwe onthullingen op Radio Gribelaslysla!! Sterreporter Hermia Potins, de vrouw van de sponsor, is een mysterieuze klokkenluider op het spoor gekomen, die geheime opnames heeft gemaakt van een smerige deal. Tegelijk bereidt de redactie zich voor op een gekostumeerd personeelsfeestje.

Gastspeler in het feuilleton:
Elsbeth Klein Hulse

Na haar opleiding docent Theater aan de NHL is Elsbeth gaan werken als docent Theater, regisseur en trainingsactrice.
Op dit moment is ze alweer ruim 14 jaar werkzaam als docent binnen ROC Friese Poort. Naast het lesgeven blijft acteren haar eerste liefde en eigenlijk grootste passie.
“Het groepsproces, met elkaar analyseren, discussiëren en de chemie tussen spelers en publiek vind ik fantastisch!”
Afgelopen jaren heeft Elsbeth in grote en kleine theaterproducties mogen spelen van oa Theatergroep Broos (o.a. Huil mij een rivier, Waan, Depressie), eigen voorstellingen i.s.m Improvisatie werkplaats en in 2017 Iepenloft Snakkerburen.
Op 5 maart verschijnt Elsbeth in de rol van Anna Windorp, een carrièrebitch uit de mediawereld, die Hilversum uiteindelijk vaarwel heeft gezegd om zich aan te sluiten bij spirituele woongemeenschap ‘Bij de Bron’ in Leeuwarden.

Henk Hiemstra gastspeler in de aflevering De Klokkenluider

Henk Hiemstra

Het is allemaal begonnen begin jaren ’90 met theatersport, eerst in Dordrecht en vanaf ’95 bij “de Noordsterren” in Leeuwarden. Er volgde een opleiding tot trainingsacteur en de opleiding tot regisseur voor amateurtheater. Henk was oa regieassistent bij theatergroep Broos in de productie “Waan” en speelde in stukken die vanuit improvisatie werden gemaakt, zoals “de Papierman en de Metaalman” en “Stof”. Bij Raar Waar speelde hij in de “Diepte van Eb”.
“Het was even stil gevallen met mijn theateractiviteiten en ik ben erg blij het weer op te kunnen pakken met Radio Grybelaslysla. Het samen toewerken naar een voorstelling is het mooiste wat er is”